Тргување со роботи

Копирај тргување или тргување ботови

Le modèle économique des sociétés de trading offre aux investisseurs la possibilité de participer aux marchés financiers des monnaies fiat, des matières premières, des métaux précieux et des crypto monnaies. Avec les robots de trading proposés, vous n'avez pas besoin d'expérience, ni de compétences dans le domaine de la finance ou de la programmation informatique. Laissez donc les traders ou les algorithmes de trading se charger de votre money management intelligemment et prudemment.


Имајте на ум дека ризикот од загуба е исто толку важен како и акумулираните добивки. Инвестирајте го само износот што сте подготвени да го изгубите. Започнете и тестирајте ги предложените роботи со мал почетен капитал за да ја разберете нивната стратегија.

Во овој момент, на пазар на криптовалути нуди најохрабрувачки изгледи. Арбитех изгледа цврсто позициониран да напредува неколку години без да наиде на големи тешкотии.робот без знаење на берзата

Потребно е малку знаење

Генерирајте автоматски пасивен приход со внимателно инвестирање.пасивен приход со девизен курс

Скоро ништо да се направи!

Пријавете се, депонирајте ги вашите средства и оставете ги роботите да тргуваат за вас.

редовна заработка достапна веднаш

Редовна заработка

Соберете ја својата заработка редовно и сите ваши средства во секое време.

Тргување со роботи и финансиски можности

Список на некои трговски роботи

Бидејќи тргувањето престана да биде привилегија на експертите, роботите за тргување го нападнаа Интернетот и можат да генерираат финансиски придобивки за поединци. Овие роботи станаа популарни за автоматско тргување, во име на нивните корисници, заштедувајќи им драгоцено време. Бидејќи има многу измами на оваа тема, ние се обидуваме да тестираме одредени алгоритми за тргување повеќе од другите.

Арбитех
достапен

Арбитех

+ 20% / месец. Автоматски робот за тргување посветен на крипто арбитража. Лесен за користење, почнете од 200 USDT.

🚀 Арбитех
Autotrade Gold Трговски робот
Во тек истрага

AutoTrade Gold

Тој е дизајниран да тргува со пар XAU/USD со управување со низок ризик и краткорочна стратегија за скалпирање. Стратегија за скалпирање посветена на пазарот на злато.

Autotrade Gold 5
Автоматски робот за тргување со крипто
Во тек истрага

Крипто на AutoTrade

AutoTrade Crypto е робот за тргување базиран на пазарот на криптовалути и главно Биткоин. ATC може да помогне во трговијата со Ethereum и Binance Паричка

Авто -трговија Крипто
Робот за трговија со нафта „Autotrade“
Во тек истрага

AutoTrade Oil

Тој е дизајниран за тргување на пазарот на нафта. АТО ќе има за цел да се обложи нагоре или надолу во зависност од цената на барел нафта.

Autotrade Oil
Робот за тргување со автотрек девизен курс
Во тек истрага

Авто-трговија девизен курс

AutoTrade Forex е робот за тргување со девизен курс со седиште во Индонезија. Autotrade Forex ќе биде достапен по летото 2022 година.

AutoTrade Forex
Роботот за тргување со турбо девизен курс
измама

ТурбоБот

Дизајниран да тргува на девизниот пазар со техники за управување со низок ризик и висока фреквенција. Метод на скалпирање базиран на девизен курс.

ТурбоТрејдинг
Smartxbot Трговски робот
измама

Smartxbot / Net 89

Дизајниран да тргува со парот EUR/USD, примарниот начин на работа на SmartXBot се базира на трендот и тргувањето со кратки позиции. Помалку ефикасен од ATG.

Smartxbot / Нет89
Роботот за тргување со крипто Kucoin
Сигурни роботи

Кукоин крипто роботи

Една од најдобрите берзи нуди 4 стратегии за роботи според саканите валутни парови. Многу добро за бик пазар во DCA.

✅ Кукоин ботови
Goldна патот
сериозни сомнежи

Goldна патот

Систем за купување злато и дијаманти со плаќање во крипто валути, во валута Фиат или со банкарски трансфер.

Goldна патот
Трговски робот за ДНК PRO
измама

ДНК Про

Индонезиски трговски робот кој тргува на пазарот на злато. Систем за споделување профит како Smartxbot.

Фаренхајт крипто
измама

Фаренхајт робот

Индонезиски трговски робот кој тргува на пазарот на крипто на broker Lotus International.

Трговски робот Fin888
Запрен робот

Fin888

Fin 888 е индонезиски трговски робот базиран на тргување со фиат валута. Fin888 беше стабилен робот, но помалку ефикасен одAutotrade Gold.

Робот за тргување со ковчег
За да се избегне

Засадено

Дизајниран за трговија со пар EUR / USD, Coved е еден од најдобрите софтвери во комбинација со вештачка интелигенција и една од најнапредните технологии за управување со ризици.

❌ Залепено
Робот за трговија со Крустип
За да се избегне

Круштип

Тој е дизајниран за тргување со пар EUR / USD со управување со низок ризик и краткорочна стратегија на скалпирање.

❌ Крустип
Робот за тргување Елитроб
За да се избегне

Елитроб

Наменета за трговија со повеќе валутни парови, Елитроб континуирано го анализира пазарот на девизен курс, барајќи клучни институционални нивоа и области со голема веројатност за тргување.

❌ Елитроб
Робот за тргување со битови роботи
измама

Бит робот

Тој е дизајниран да тргува со повеќе парови на валути и крипто според стратегијата на скалпирање и дневно тргување.

❌ Бит робот
АИ маркетинг
Сомнеж Понзи

АИ маркетинг

Систем за враќање на пари базиран на рекламирање.

❌ АИ маркетинг
Робот за тргување со Овнитрад
Неубедливо

Овнитрад

Откријте 3 роботи специјализирани за скалпирање и дневно тргување надгледувано од 12 професионални трговци и тргување со главните монетарни валути.

❌ Овнитрад

Надградба и следење на некои трговски роботи

Ние вршиме ревизија на одредени трговски роботи за кои веруваме дека се сигурни и одржливи со текот на времето. Еве неисцрпна листа на роботи за тргување што ги следиме или многу внимателно ги следиме: ATG Autotrade Gold, Safe Clever Trading, GPS Robot FxChoice, Dynamic Trend Duo, The Money Tree, Vibrix Group, NinjaTrainer, ELITE Dragon Trader, ForexTruck, FXStabilizer_EUR, Вештачка општа интелигенција V.7, Raiden, Tortuga, Smart Evo, Maestrem, GoldMine, Pipskiller, RoyalQ, BTS, Fortune8, RoboTop, King Trader, LVBet, Algate, Alyssa, Agility, Class VIP, Ferrari, Ricabot, Vega88, Euro Miner, Millionaire Prime, Dragon, DGP Bot, Alphabet, Smartech, IQSmart, SpecialS , Ninebot, ISM, Viggo, AIC Genius, Anti MC, Ximple Trade, Crown, ER, MR X999, GTA88, Jaderock 78, RX1, Pro-100, Notheory, Sun Star Indo, Infinity Gold, GBPUSD, Index Scalper, Diamond, Bibot, ISM, GatotkacaFX, ProMax, Copet ...

⚠️ Избегнувајте ги овие роботи за тргување (Измами / Понзи): WeAreTurbo, AI маркетинг, EvoTrade, Eureka, Mark AI, King Coin, Antares, Sparta, Shigeru, King Gold, Mandaka, Voltnexo, LogicPro, Jokermoon, Tron Life, Zeppelin, HTFox, Skidn ...Дури и најдобрите трговци се потпираат на роботи за да ги активираат своите нарачки на пазарите.

Тие се побрзи, побрзо пресметуваат и немаат емоции.Роботите за автоматско тргување се автоматизирани системи кои работат според параметрите или програмите поставени од нивните развивачи. Откако ќе се поврзете со вашиот broker, роботот автоматски ќе зазема позиции на финансиските пазари без рачна интервенција, со што се елиминираат грешките предизвикани од човечките емоции.

Овие софтвери се дизајнирани со цел да се автоматизира процесот на тргување и да се постигне одржлив профит, со добар сооднос ризик/награда. Овие напредни алгоритми во комбинација со вештачка интелигенција постојано го анализираат пазарот, автоматски отвораат и затвораат занаети со добро управување со фондовите (максимално повлекување од 3% идеално), користејќи инструкции засновани на математички, статистички и специфични берзански показатели.

Секој робот има своја стратегија за тргување во зависност од целниот пазар. Тие се постојано ревидирани, ажурирани според економските вести и оптимизирани од тим професионални трговци.

Овој континуиран процес на оптимизација е од суштинско значење за да се обезбедат успешни долгорочни резултати. Пазарот Forex е многу флуидна и постојано променлива средина. Ова ниво на оптимизација обезбедува алгоритмите да останат на врвот и сè да работи како што треба.

„Ако сте нови во светот на тргување со роботи, следете го овој совет: обложувајте ги парите што не ви се потребни, оставете ги да тргуваат и потоа собирајте ги вашите добивки додека не го вратите почетниот облог“.

Лична финансиска стратегија

Користете го Комбо
Робот / Крипто / Редење.

Еве една од инвестициските стратегии што може да генерира повторливи добивки додека се диверзифицира колку што е можно повеќе:

Користете еден или повеќе роботи за тргување со депонирање средства со brokerсоодветно.

Со генерираната добивка, купете крипто-валути на главните берзи (Binance, Coinbase или Crypto.com).

Тргувајте или држете го вашиот cryptomonnaies со цел да генерирате месечен интерес и/или да купувате секојдневни производи и услуги со вашиот крипто како на пр Binance картичка за купување храна, фризер, бензин, претплати и одмор...

трговија со алгоритамски крипто

Стабилни и ефикасни роботи за тргување

Инвестирајте и диверзифицирајте се во ризични инвестиции

Дознајте повеќе за трговија со роботи

9 прашања / одговори

Трговските роботи, наречени и алгоритми за тргување или автоматизирани трговски системи, се компјутерски програми кои користат математички и статистички правила за донесување одлуки за тргување на финансиските пазари без директна човечка интервенција.

Трговските роботи можат да бидат корисни од неколку причини:

 • Брзо донесување одлуки : Трговските роботи можат да анализираат големи количини на податоци за неколку секунди, овозможувајќи им да донесат брзи и точни одлуки за тргување.
 • Елиминација на емоционални грешки : Трговските роботи не се предмет на човечки емоции како страв, алчност или стрес, што често може да доведе до скапи трговски грешки. Трговските роботи се програмирани да строго ги следат однапред дефинираните правила, што ги прави посигурни и помалку веројатно да носат импулсивни одлуки.
 • Штедење на време : Трговските роботи им овозможуваат на трговците да заштедат време преку автоматизирање на повторливите задачи и донесување одлуки за тргување за нив. Ова им овозможува да се фокусираат на други аспекти од нивната работа, како што се истражување и анализа на пазарот.
 • Подобрување на точноста : Роботите за тргување се дизајнирани строго да ги следат однапред дефинираните правила и се способни да ги следат трендовите на пазарот во реално време, што ја подобрува нивната прецизност во донесувањето одлуки за тргување.
 • Можност за backtesting : Трговските роботи може да се тестираат на историски податоци за да се проценат нивните минати перформанси и да се оптимизира нивната конфигурација. Ова им овозможува на трговците да ги идентификуваат најдобрите стратегии и поставки за да го максимизираат својот профит.

Сепак, треба да се забележи дека роботите за тргување не се сребрен куршум и тие исто така доаѓаат со потенцијални ризици. На пример, роботите за тргување може погрешно да ги толкуваат податоците од пазарот или да наидат на неочекувани настани, што може да доведе до значителни финансиски загуби. Затоа е важно да се користат роботите за тргување со претпазливост и внимателно да се следат нивните перформанси.

Трговските роботи користат компјутерски алгоритми за да донесуваат одлуки за тргување на финансиските пазари. Еве ги главните чекори за тоа како работи роботот за тргување:

 • Собирање податоци : Роботот за тргување собира пазарни податоци од различни извори, како што се доводи на податоци во реално време, историски податоци и анализа на пазарот.
 • Анализа на податоци : Роботот за тргување користи алгоритми за анализа на податоци за да ги идентификува пазарните трендови, моделите на цени и можностите за тргување. Ова може да вклучува употреба на техники како што се техничка анализа, фундаментална анализа и машинско учење.
 • Донесување одлуки : Роботот за тргување ги користи резултатите од анализата на податоците за да донесува одлуки за тргување, како што е купување или продавање на финансиско средство. Одлуките за тргување се засноваат на однапред дефинирани правила, како што се ценовните прагови, техничките показатели или финансиските коефициенти.
 • Извршување на наредби : Откако роботот за тргување ќе донесе одлука за тргување, тој испраќа нарачка за купување или продавање до берзата или брокерот. Ова може да се направи автоматски од роботот за тргување или рачно од трговецот.
 • Следење на положбата : Роботот за тргување ги следи трговските позиции во реално време за да се осигура дека тие се усогласени со однапред дефинираните правила. Ако позицијата повеќе не е профитабилна или условите на пазарот се променат, роботот за тргување може да ја затвори позицијата за да ги минимизира загубите.

Важно е да се напомене дека роботите за тргување мора да бидат програмирани внимателно за да се избегнат скапи грешки во тргувањето. Тие, исто така, треба внимателно да се следат за да се осигура дека работат правилно и да се направат прилагодувања врз основа на промените на пазарот.

Трговските роботи имаат предности и недостатоци за трговците. Еве некои од главните добрите и лошите страни што треба да се земат предвид:

Предности на тргување роботи

 • Брзина : Трговските роботи можат да анализираат големи количини на податоци за неколку секунди и да донесуваат брзи одлуки за тргување, заштедувајќи време и намалувајќи го времето на реакција.
 • Елиминација на емоционални грешки : Трговските роботи се програмирани да строго ги следат однапред дефинираните правила, што ги прави посигурни и со помала веројатност да донесат импулсивни или емоционални одлуки што може да доведат до финансиска загуба.
 • Штедење на време : Трговските роботи им овозможуваат на трговците да се фокусираат на други аспекти од нивната работа, како што се истражување и анализа на пазарот, преку автоматизирање на повторувачките задачи и донесување одлуки за тргување за нив.
 • Подобрување на точноста : Трговските роботи се способни да ги следат трендовите на пазарот во реално време, што ја подобрува нивната прецизност кога станува збор за донесување одлуки за тргување.
 • Можност за backtesting : Трговските роботи може да се тестираат на историски податоци за да се проценат нивните минати перформанси и да се оптимизира нивната конфигурација. Ова им овозможува на трговците да ги идентификуваат најдобрите стратегии и поставки за да го максимизираат својот профит.

Недостатоци на тргување со роботи

 • Ризик од финансиски загуби : Трговските роботи не се непогрешливи и можат погрешно да ги толкуваат податоците од пазарот или да наидат на неочекувани настани, што може да доведе до значителни финансиски загуби.
 • Зависност од програмирање : Трговските роботи зависат од квалитетот на нивното програмирање. Неправилното програмирање може да доведе до погрешни одлуки за тргување и финансиска загуба.
 • Висока почетна цена : Трговските роботи бараат почетно програмирање и поставување, што може да биде скапо.
 • Потребен е мониторинг : Трговските роботи треба внимателно да се следат за да се осигура дека работат правилно и да се направат прилагодувања врз основа на промените на пазарот.
 • Технолошки ограничувања : Трговските роботи може да бидат ограничени од достапните податоци и технологија, што може да влијае на нивната точност и перформанси.

Важно е да се напомене дека предностите и недостатоците на роботите за тргување може да варираат во зависност од користената стратегија за тргување и пазарните услови. Затоа, трговците треба внимателно да ги измерат добрите и лошите страни пред да одлучат да користат роботи за тргување.

Трговските роботи можат да бидат голема помош за трговците преку автоматизирање на повторувачките задачи и донесување одлуки за тргување врз основа на анализа на податоци. Сепак, важно е да се разбере дека роботите за тргување не се непогрешливи и дека постојат ризици поврзани со нивната употреба.

Еве неколку работи што треба да се земат предвид кога се одредува дали може да им се верува на роботите за тргување:

 • Квалитетот на програмирањето : Трговските роботи мора да се програмираат внимателно за да се избегнат скапи грешки во тргувањето. Затоа е важно да се работи со компетентни и искусни програмери за да се осигура дека програмирањето е доверливо.
 • Квалитетот на користените податоци : Трговските роботи мора да бидат напојувани со точни и сигурни податоци за пазарот за да донесат точни одлуки за тргување. Затоа е важно да се осигурате дека податоците се ажурирани, целосни и потврдени пред да ги користите.
 • Следење на положбата : Трговските роботи треба внимателно да се следат за да се осигура дека работат правилно и да се направат прилагодувања врз основа на промените на пазарот. Трговците треба да бидат подготвени да пристапат кога е потребно за да се минимизира финансиската загуба.
 • Оптимална конфигурација : Трговските роботи мора да бидат правилно конфигурирани за да се максимизира нивната ефикасност и да се минимизира ризикот од финансиска загуба. Затоа е важно да се потроши време за оптимизирање на конфигурацијата на роботот за да се задоволат специфичните потреби на трговецот.

На крајот на краиштата, доверливоста на роботите за тргување зависи од многу фактори, како што се квалитетот на програмирањето, квалитетот на податоците, следењето на позицијата и оптимално поставување. Трговските роботи можат да бидат корисна алатка за трговците, но важно е да се користат со претпазливост и да се разберат ризиците поврзани со нивната употреба. Трговците, исто така, мора да бидат подготвени да пристапат кога е потребно за да се минимизираат финансиските загуби.

MetaTrader е популарна платформа за тргување што ја користат трговците ширум светот за тргување со средства како што се валути, стоки, индекси и акции. Постојат две верзии на платформата, MetaTrader 4 (MT4) и MetaTrader 5 (MT5), секој од нив нуди слична функционалност, но со неколку клучни разлики.

Еве неколку информации за двете платформи:

MetaTrader 4 (MT4)

 • MT4 е најчесто користената верзија на платформата и е достапна на Windows, Mac, iOS и Android.
 • MT4 нуди напредни графикони со алатки за техничка анализа, приспособливи индикатори, скрипти и експертски советници (EA) за автоматизација на тргување.
 • MT4 има сопствен програмски јазик наречен MQL4, кој им овозможува на корисниците да креираат сопствени индикатори, скрипти и EA.
 • MT4 е познат по својата стабилност, брзина на извршување и доверливост.

MetaTrader 5 (MT5)

 • MT5 е поновата верзија на платформата и е достапна и на Windows, Mac, iOS и Android.
 • MT5 ја нуди целата функционалност на MT4, плус нови функции како што се вграден економски календар, пазар на роботи за тргување и понапреден програмски јазик наречен MQL5.
 • MT5 поддржува повеќе видови средства како што се опции, фјучерси и акции.
 • MT5 е генерално побрз од MT4 и нуди подобро управување со нарачките.

Накратко, MT4 и MT5 се две популарни платформи за тргување кои нудат напредни функции за трговците. Главната разлика е во тоа што MT5 е понова верзија која нуди дополнителни функции, како што се поддршка за повеќе средства и понапреден програмски јазик. Сепак, MT4 останува многу популарен и се користи од многу трговци поради неговата стабилност и сигурност.

Инвестирањето во робот за тргување е се почест пристап кој може да биде многу профитабилен. Имајте предвид дека високофреквентното тргување сочинува речиси половина од нарачките направени во Франција и 70% од нарачките направени во САД. Овие бројки јасно ја покажуваат ефективноста на овој вид финансиски инвестиции.

Неколку предности треба да се забележат со трговски роботи:
- пред сè, тие овозможуваат да се генерира подобро вреднување на средствата, цените постојано се прилагодуваат на побарувачката на пазарот,
- пазарот станува поликвиден, полесен за купување и продавање
- тие ги намалуваат трошоците за тргување и за компаниите и за физичките лица

Денес, постојат неколку видови на ризични инвеститори кои користат роботи за автоматско тргување:

Луѓе кои сакаат да ги диверзифицираат своите извори на приход
Се повеќе и повеќе поединци сакаат да се занимаваат со трговија со цел да генерираат дополнителен приход. Трговските роботи се многу добра алтернатива во овој случај бидејќи ви дозволуваат да инвестирате на финансиските пазари без да имате толку многу вештини како професионалните трговци.

Професионални трговци
Наоѓаме се поголем број трговци кои користат трговски роботи, како што е случајот со роботите што ви ги презентирам на тековната веб-страница. Навистина, автоматското тргување бара помалку работа, додека се овозможува да се остварат значителни приходи. Трговците сè уште внимаваат да изберат квалитетни трговски роботи кои нудат профитабилни и внимателни сигнали.

Редовни финансиски инвестиции
Инвеститорите се во потрага по можности за диверзификација на нивниот капитал. Трговските роботи се техника која сè повеќе го привлекува овој вид профил. Навистина, кога овие инвеститори ќе наидат на добри роботи, тие не се двоумат да инвестираат значителни суми.

Безбедност
Мојата цел е да ве поддржам во регистрирањето на презентираните роботи. Преку мојата страница, јас само ви покажувам трговски роботи што ги анализирав многу, многу недели. Се разбира, секогаш постои ризик затоа што, да се потсетиме, секој трговски робот останува ризична инвестиција и затоа може да генерира загуби.

транспарентност
Јас ви ги обезбедувам сите информации што ви требаат за да започнете со автоматско тргување, во целосна транспарентност. Целта е да знаете точно во што се впуштате без никакви непријатни изненадувања по пристигнувањето.

Partage
Во текот на мојот живот, отсекогаш сакав да споделувам за да им дозволам на оние околу мене да напредуваат. Малку е исто со страницата Robots-Trading.fr. Едноставниот факт на знаење дека учествувам во развојот на вашиот проект е вистинско задоволство за мене.

Страст
Тргувањето и криптовалутите станаа вистинска страст од 2017 година. Поминав многу часови анализирајќи ги овие нови пазари и новите извори на инвестиции што произлегуваат од нив. Сега, мојата цел е да ја споделам оваа страст со вас за да можете да уживате во неа.

Денес постојат неколку видови трговски роботи. Профилот на овие роботи варира во зависност од развојот на пазарот. Така, некои пазари се прилично стабилни, додека други ќе имаат поизразени трендови, поголема нестабилност.

Тренд неутрални роботи за тргување
Роботите за тргување од типот на опсег се фокусираат поконкретно на пазари кои се стабилни и не многу нестабилни. Овие роботи за тргување зависат од технички индикатор (секвенца од точки што овозможуваат анализа на берзанските хартии од вредност со цел да се предвиди начинот на кој цените ќе се развиваат). Роботот за тргување од типот Range континуирано ќе ги испитува овие технички показатели и ќе врши дејствија за купување и продавање кога пазарот ќе стане прекупен или препродаден.

Тргување со роботи за следење на трендот
Овој вид трговски робот ќе се погрижи да ги забележи трендовите што се издаваат на пазарот со отворање позиции кои го следат неговиот доминантен тренд. Така, секој пат кога роботот ќе открие тренд што може да биде профитабилен, тој ќе отвори или затвори позиции. Забележете дека ги зема предвид само сигналите што не се против овој тренд.

Роботи за тргување со висока фреквенција (THF)
Тие се најконкурентни роботи за тргување. Тие најчесто се создадени од финансиски институти. Тие се во состојба да извршуваат наредби за само неколку секунди (скалпирање). Целта на трговијата со висока фреквенција е да се искористат малите редовни флуктуации.

Понзи шемата е шема за финансиска измама каде што инвеститорите се убедени да инвестираат во ветувачка компанија или производ што им гарантира високи финансиски приноси. Меѓутоа, за разлика од легитимните инвестиции, финансиските добивки во Понзи шемата се засноваат на регрутирање нови инвеститори наместо на производство или продажба на вистински производ или услуга.

Работењето на Понзи шема вклучува постојните инвеститори кои се платени со парите инвестирани од новите учесници, што создава изглед на успешен бизнис. Организаторите на Ponzi шемата често користат агресивни маркетинг стратегии за да ги убедат луѓето да се приклучат на шемата, која може брзо да расте додека не стане невозможно да се остане во чекор со исплатите.

Името на Понзи шемата доаѓа од Чарлс Понзи, кој направил таква измама во 1920 година во Бостон. Иако измамата беше откриена и Понзи беше затворен, шемите на Понзи продолжуваат да постојат во различни форми и денес.