Плати во Crypto 💳

Кои се најдобрите Крипто картички на пазарот?

Дали знаевте дека со вашата крипто банкарска картичка е можно да се плати речиси сè: храна, бензин, одмор, амазон, авионски билети, патувања...?

Еве упатство и споредба на најдобрите крипто банкарски картички на пазарот. Дознајте како тие работат, нивните предности и методите за враќање на готовина. Откријте крипто картички Binance, Trastra, Wirex, Crypro.com и многу други подоцна.

банкарска картичка CB крипто биткоин виза
Бонус CB Crypto картичка и IBAN

💳 Трастра

Трастра е финансиска компанија со седиште во Прага, Чешка. Со Trastra, имате своја крипто дебитна картичка, но и свој IBAN број за испраќање и примање трансфери во евра. Дневниот лимит на вашите купувања со картичката Трастра е ограничен на 8 евра дневно.

Чекор 1 / Трастра

Отворање сметка Трастра

Нарачајте ја вашата Trastra картичка

Trastra е многу интуитивен и многу лесен за користење, и на компјутер и на вашата апликација.

Можете многу брзо да отворите сметка доколку секако сте возрасен. Регистрацијата ќе трае не повеќе од 5 минути.

Ќе треба да ги пополните различните барани полиња како име, адреса... потоа додадете го ажурираниот документ за идентификација: лична карта, пасош или возачка дозвола. Ми се чини дека ти е прифатена и картата за престој.

трастра CB картичка крипто виза
Чекор 2 / Трастра

Активирајте ги вашите крипто-адреси и нарачајте ги вашите CB Trastra картичка.

Откако вашата сметка е потврдена, можете да ја нарачате вашата крипто картичка. Ова чини 9 €, но може да се добие бесплатно во зависност од промотивните моменти на компанијата. Сметајте во просек 7 работни дена за да ја добиете вашата банкарска картичка Трастра.

По добивањето и активирањето на вашата картичка, следниот чекор ќе биде да ги активирате вашите различни крипто адреси и потоа да ги депонирате вашите средства таму: https://www.app.trastra.com/app/deposit/crypto

Вашите монети ќе се наоѓаат во папката Паричник и потоа ќе треба да се префрлат на вашата сметка на картичката.

трастра депозитни средства крипто
Чекор 3 / Трастра

Префрлете се од вашата сметка на Wallet на вашата сметка на картичката

Вашата сметка на картичката мора да биде во евра. Ова значи дека прво мора да ги конвертирате вашите криптописи во евра за да ги поставите на сметката на Trastra Card.

За да ја извршите оваа трансформација од крипто во евро додека ги ставате на сметката на картичката, следете ги овие чекори: https://www.app.trastra.com/app/exchange

Изберете ја крипто адресата каде што го имате ова средство и потоа изберете ја сметката на картичката.

Наведете ја количината на крипто што сакате да ја претворите во евра.

Потврдете ја формата. Сметката на вашата картичка потоа ќе се кредитира.

трастра крипто картичка за размена на средства
Најкористена CB Crypto картичка

💳 Binance

Туторијалот доаѓа наскоро

5 крипто картички за насмевка на задебелени букви

💳 Crypto.com

Crypto.com е компанија направена во САД. 5 картички ви се достапни во зависност од бројот на CRO токени што ќе ги зачувате со нив во период од минимум 6 месеци. Искористете ги наградите за секое купување направено со нив, но и од предностите со нивните партнери како Spotify, Netflix, Prime Video, Expedia или Airbnb.

Чекор 1 / Crypto.com

Отворање сметка Crypto.com

Нарачајте ја вашата картичка Crypto.com

Сфатете ја картичката Crypto.com Visa како припејд картичка, односно дебитна картичка. Можете да го надополнувате користејќи банкарски трансфери, други кредитни/дебитни картички или криптовалути.

картичка crypto.com
Алтернативната CB картичка

💳 Wirex

Wirex е компанија со седиште во Хрватска. Wirex ви дава пристап до широк спектар на криптовалути и фиат валути со непобедливи девизни курсеви преку шалтер, заработка на DeFi и награди од следната генерација во валутата WXT.

Чекор 1 / Wirex

Отворање сметка Wirex

Нарачајте ја вашата Wirex картичка

За купување, складирање, пренесување и размена на криптовалути со сигурни и разновидни паричници Wirex речиси и да не се потребни технички вештини.

Регистрацијата е многу едноставна.

крипто за жичерска картичка