Вести - ATG тргување ботови

Во моментов, Форкан и адвокатот на ВК се решени да поднесат жалба за да ја покажат грешката на пресудата на судиите во Маланг. Деталите се уште не се соопштени бидејќи сите страни се фокусирани на следните чекори. Ќе ве информираме кога ќе станат достапни нови информации.

Банерите за поддршка на WK се појавија низ целата земја. НА 30 000 Членовите на АТГ се во немир и демонстрираат длабоко разочарување од индонезиската влада и правдата. Влијанието на овие чувства може да се почувствува на изборните резултати на следните национални избори. Уште еднаш, оваа земја ризикува да биде подложена на штетни медиумски критики во врска со можните идни инвестиции.

AutoTrade pantheraробот за тргување
26 јануари 2024

В.К и неговиот адвокат се жалат, обвинителот го прави истото.

Во четврток, 25 јануари 2024 година, адвокатот на Вахју Кензо поднесе жалба против Одлуката 353/2023 до Окружниот суд Маланг. Според жалбеното решение, странките (WK/JPU) имаат можност за жалба до Касациониот суд во случај на незадоволство. Извршувањето на одземениот имот во случајот АТГ се уште не може да се изврши бидејќи правната постапка е во тек. Мора да останете трпеливи до следните правни чекори.

Резултат од повикот:
5 години затвор за извршниот директор и парична казна од 350.000 долари.
Името на судиите поврзани со жалбеното досие: Симплициус Донатус, Утунг Видарто и Бамбанг Кустопо.
жалба правда Џакарта atg wahyu kenzo
19 јануари 2024

Случајот АТГ, уште еднаш индонезиската правда се покажа како неправедна и катастрофална.

 • Виш судија : Ариеф Карјади
 • Главниот судија : Кун Трихарјанто Вибово
 • Член судија : Гунтур Курнијаван
 • Член судија : Јоеди Анугра Пратама
 • Член судија : Мохамед Индарто
 • Адвокат : Јуниарти Сетиорини

Утрово во петокот на 19 јануари, судијата Ариеф Карјади беше сменет со друг адвокат кој ја донесе својата одлука, барајќи казна од 10 години затвор за В.К и казна од 650.000 долари. Многу набљудувачи, индонезиски и странски, сметаат дека оваа одлука е тотално неправедна и се гледа како обид да се забави развојот на оваа комерцијална активност во земја која е силно обележана со државна корупција, но и како јасна кражба на инвестициите на секоја членка.

Тајмс Индонезија ариеф карјади АТГ
15 јануари 2024

Резиме на изјавите на адвокатот на г-дин В.К за време на сослушувањето на 10 јануари 2024 година. Објавата испратена на 15 јануари од Форкан.

Имајте предвид дека WK ни го објасни истото бидејќи сметките беа блокирани. Тој беше целосно искрен и транспарентен со секој од членовите. Ова го забележуваме сега со изјаснувањето на неговиот адвокат.

Вахју Кензо енергично се брани од обвинувањата против него. Еве неколку клучни точки од одбраната на неговиот адвокат Еванс Хасибуан:

 • Процедурална конфузија:
  Адвокатот поставува прашања за конфузијата околу правната постапка која е во тек и бара појаснување.
 • Години искуство во тргување:
  адвокатот ја истакнува стручноста на неговиот клиент како професионален трговец со Forex од 2012 година.
 • Покана од г-дин Закарија:
  Г-дин WK објаснува дека г-дин Закарија побарал од него да продаде експертски советник, повикан Autotrade Gold, што доведе до создавање на компанијата Sarana Digital Internasional.
 • Правни процедури:
  Г-дин WK ги објаснува правните чекори преземени за да се добие бизнис лиценца во Индонезија, кои вклучуваат интеракции со APLI и BAPPEPTI.
 • Одобрена маркетинг програма:
  Тој го споменува успешното лансирање на програмите FUTURES PACKAGE и ULTIMATE PACKAGE, одобрени од Министерството за трговија.
 • Блокада од Владата:
  Напорите беа прекинати поради владина блокада Официјални сметки и страници на Пансака во март 2022 година.
 • Плаќање за членови:
  Г-дин WK прашува дали одговорот и надоместувањето на членовите на Форкан е грешка, и покрај неговиот сегашен притвор.
 • Позитивно влијание врз економијата:
  Тој го истакнува ентузијастичкиот јавен интерес да помогне во обновувањето на економијата по Ковид преку неговите иницијативи.
 • Повик за иновации:
  Г-дин WK ја нагласува својата желба да биде пионер во бизнис без претходни регулативи, придонесувајќи за земјата на позитивен начин.
 • Соработка со правда:
  Тој информира дека ги комплетирал сите полициски пријави и покани од април 2022 година, до испорака на СП3.
 • Финансиска состојба:
  Г-дин WK детално ја објаснува тешката финансиска ситуација, спомнувајќи значителни загуби и договори за решавање спорови.
 • Искрена цел:
  Тој ја изразува својата намера да создаде бизнис за дигитална трговија за неговата земја што е корисен и меѓународно признат.
 • Притвор:
  Тој раскажува за претходните притвори со значителни финансиски загуби, барајќи да ја разбере оправданоста.
 • Ресторативна правда / TPPU:
  Тој поставува прашања за ресторативната правда, TPPU и затворањето без основно кривично дело.
 • Затворска казна:
  Г-дин ВК инсистира дека казната затвор од 15 години изгледа тотално непропорционална.
 • Посветеност кон членовите:
  Г-дин WK ја нагласува својата добра волја и посветеност кон членовите на FORKAN, покажувајќи писмо заверено на нотар за потврда на долгот.
 • Повик за размислување:
  Тој бара екселенцијата на судот сериозно да ги разгледа сите покренати прашања. Заклучува со прашање дали казната од 15 години затвор не е непропорционална, имајќи ги предвид сите изнесени околности.
11 јануари 2024

Предавање на СПХ на обвинителот Маланг овој четврток, 11 јануари

Базата на податоци на членовите на Форкан беше испратена до канцеларијата на обвинителот Јуниарти Сетиорини. Адвокатот вчера при усмената расправија им го пренесе на судиите.

Во Индонезија, многу луѓе се мобилизираат и прикажуваат транспаренти за поддршка на ситуацијата на Вахју Кензо и онаа на АТГ.

atg forkan база на податоци
10 јануари 2024

Форкан извештај во врска со изјаснувањето на адвокатот

ATG (и покрај бројните сослушувања, истраги и вештачења) не беше утврдено дека е шема на Понци и не беа идентификувани докази за измама или проневера во текот на судењето. Ако судијата го земе предвид само прекршувањето на дозволите за работа, во контекст на перење пари, максималната казна би била 4 години или обична парична казна бидејќи второто може да се плати наместо. Прекршувањата на лиценците/дозволите не се сметаат за сериозни злосторства во Индонезија.

Списокот на членовите на Форкан ќе му биде предаден на обвинителот Јуниарти Сетиорини во четврток на 11 јануари. Се чека конечната пресуда на судијата, среда 17 јануари 2024 година.

гиланк хасибуан АТГ
9 јануари 2024

Дискусија во врска со казните што ги побара обвинителот Јуниарти Сетиорини

Рад Гумиланг информира за моменталната состојба на извршниот директор, кој е приведен во Маланг за користење на неовластена работна дозвола поврзана со тргување со роботи (член 106). Закон за тргување ботови непостоечки во тоа време. Динар Вахју беше пионер во Индонезија во однос на алгоритмите за тргување комбинирани со криптовалути. Неговиот адвокат ќе ја изнесе својата одбрана на 10 јануари во СЈЗ, а потоа ќе следи пресудата на судијата на 17 јануари.

гиланк хасибуан АТГ
3 јануари 2024

3 навредливи казни што ги посакува обвинителот Маланг

 • Истурете Динар Вахју Кензо :
  15 години затвор и парична казна од ± 650.000 долари
 • Истурете Бају Вокер :
  12 години затвор и парична казна од ± 400.000 долари
 • Истурете Рејмонд Енован :
  6 години затвор и парична казна од ± 65.000 долари

SPH (потврда за задолженост) на г-дин Wahyu Kenzo кон членовите на ATG преку FORKAN ќе биде додаден на 10 јануари 2024 година. Адвокатот Алберт Еванс Хасибуан, кој ги застапува Вахју Кензо и Чандра Бају, изрази резервираност за јасност на обвинувањата од обвинителот. Тој нагласи дека на обвиненијата беа двосмислени или немаа прецизност.

Форкан АТГ

И покрај сите истраги спроведени од страна на обвинителот, нема докази што го поткрепуваат сомневањето за измама или проневера (членови 372 и 378).
Јануари 2024

Ентузијазмот е суштински со Рад Гумиланг и адвокатот Еванс Хасибуан

 • ATG е вистински робот за тргување надгледуван од професионалци за време на пазарните операции.
 • ATG доби одобрение од регулаторите и беше тестиран со индонезиски брокери.
 • Трансакции, како што се депозити и повлекувања, беа направени на професионални сметки (Пансака, Pantheraтрговија) ​​а не на лични сметки.
 • За време на трансакциите и за време на судењето не беше откриена измама за перење пари (ТППУ).
 • АТГ го прекина работењето со повлекување и депонирање по блокирањето на сметките од страна на PPATK.
Како заклучок, обвинителот бара затворски казни, високи парични казни и ниту еден збор за обештетување за странските и индонезиските инвеститори.
АТГ рад гумиланг гиланк adv

Декември 2023

Кон крајот на меѓународното судење

Луѓе кои не можеа да ја завршат својата регистрација на веб-страницата на здружението Форкан, или затоа што не можеле да ги пополнат сите барани информации или затоа што не можеле да ја извршат уплатата, имаат можност да го направат тоа повторно.

Луѓето кои не се членови на здружението Форкан не се засегнати од оваа информација. Подоцна ќе бидат доставени конкретни упатства за нерегистрираните учесници.

Тимот на Форкан е секогаш присутен на судењето за да ги набљудува постапките и судските одлуки. Рочиштата се уште се во тек, а доколку бранителот сака, може да бидат повикани да сведочат членови на тимот на Форкан.

Датуми на последните рочишта пред пресудата на судијата:

 • 19 јануари 2024 година: Пресуда на судијата Ариеф Карјади
 • 17 јануари 2024 година: Одложување на пресудата од страна на судиите
 • 10 јануари 2024 година: Завршен збор на адвокатот Еванс Хасибуан
 • 3 јануари 2024 година: Барања од обвинителот
 • 20 декември: Сведоштва на обвинетиот и експерт по кривично право
 • 18 декември 2023 година: Сослушување сведоци
 • 4 декември 2023 година: Сведоштво на обвинетиот
 • ...

Меѓу сведоците повикани на штандот : Ардијан Дви Јунанто (PPATK), Агус Сулистијанто (Бапебти), Абдул Муслим (сметководител и ревизорски партнер), Јан Ватукулис... Без Ponzi, реално тргување, правилно сметководствено управување, без измама.

Форкан АТГ

Очекуваме потврда, но се чини дека PPATK, со договор на судијата и регулаторот, може да ја одмрзне сметката на Dinar Wahyu, со цел да им ги надомести трошоците на членовите.
Ноември 2023

Резиме на состојбата на АТГ до денес

 • За време на јавната расправа, менаџерот на АТГ му кажа на судијата Ариеф Карјади дека средствата се присутни, но блокирани од PPATK, кој обвинетиот го споменуваше речиси 2 години.
  Информацијата за блокирање на средства од страна на ППАТК е проверена кај 4-те банки (BCA, БНИ, CIMB и Мандири) за време на последните рочишта.
 • Le Форкан го чека крајот на пресудата за да ги прикаже поединечните износи на страницата. Ние сме на број 14 Eme публика (од крајот на ноември 2023 година).
 • Адвокатот на ВК - Еванс Хасибуан - го брани својот клиент од криминализацијата на неговата компанија по замрзнувањето на средствата на АТГ од страна на PPATK и сака средствата да бидат ослободени што е можно поскоро.
 • Аудициите продолжуваат секоја среда во Индонезија. Досега не е откриено обвинение против Динар. Судењето завршува за неколку недели.
 • WK би го докажал дизајнот на неговиот робот, реалноста на неговите занаети и неговиот бизнис. Средствата би биле таму, но нивниот трансфер се уште е отежнат поради административната блокада на ППАТК.

Во моментов, не знаеме дали судијата Ариеф Карјади ги презел потребните чекори со PPATK со цел да ги ослободи сите средства. Кога тоа е направено, може да се направат тестови за повлекување. Ова судење треба да заврши за неколку недели, максимум на крајот на јануари. За потсетување, средствата се замрзнати речиси 2 години, и покрај почетокот на судењето кое започна пред 9 месеци (март 2023 година). Од јули 2023 година, Индонезија се модернизираше со отворање на својата прва крипто берза, што ќе го олесни трансферот на средства до секоја членка.

3внс хасибуан
Октомври 2023

Крај на судењето на ATG во јануари 2024 година

На 28 октомври 2023 година, претставниците на Форкан се сретнаа со адвокатот на Вахју Кензо, основачот на АТГ. Тие разговараа за условите за обесштетување на инвеститорите. Со профилот на Инстаграм на Вахју Кензо сега управуваат неговите адвокати.

Судењето на основачот на ATG се очекува да заврши во јануари 2024 година. Во меѓувреме, Форкан повикува на претпазливост против измамниците и лажните сметки/гласини за ATG и Wahyu Kenzo. Официјалните информации се достапни на каналот Форкан Телеграм кој го пренесуваме овде, со други сериозни канали.

sph aph atg forkan
Октомври 2023

Поднесување на списокот на членови на Форкан за признавање на долгови.

Г-дин Алберт Еванс Хасибуан, претставник на г-дин Динар Вахју Кензо, ја доби листата на членови на Форкан оваа среда, на 18 октомври пред судското сослушување утринава во Индонезија.

Би сакале уште еднаш да ги потсетиме членовите кои се регистрирале и во WLP и во FORKAN, но сè уште не ја завршиле регистрацијата како членови на Форкан, дека од нив се бара да ја потврдат својата уплата до 31 октомври 2023 година. Затоа нема да има никакви вести пред почетокот од ноември.

Искрено му благодариме на Форкан за извонредната работа спроведена во последните месеци.

Форкан АТГ Pantheraтрговијата
Октомври 2023

Благодарение на Форкан и адвокатот Еванс Хасибуан

Во врска со судењето на г-дин Вахју Кензо, сведоците на обвинителството во моментов ги даваат своите изјави. На претходното судење се појавија само пет од десет закажани сведоци.

Форкан ќе испрати хартиена верзија на документите кои се однесуваат на признавањето на долговите до Алберт Еванс Хасибуан, адвокатот на г. В.К. во среда на 18 октомври.

Исто така, неопходно е да се нагласи дека Форкан е посветен на борбата за правата на своите членови, исто така, ангажирајќи се во нивното образование за криптовалутите воопшто, без да препорача конкретен онлајн бизнис.

Некои поранешни големи инвеститори на ATG, поранешни основачи и MIB како што е Gilank почнуваат да го промовираат робот за тргување со крипто арбитража Арбитех, 100% автоматски бот кој чудно наликува на првата верзија на Pantheraтрговија.
Адвокатот Wayhu Kenzo ATG Arbitech
30 Септември 2023

Крај на уписите за Форкан

Регистрацијата на Форкан сега е затворена со 31 регистрирани членови. Иако регистрацијата е затворена, сè уште се можни прилагодувања за постојните членови. Судењето со Динар Вахју е во тек, а следното рочиште е закажано за 701 октомври 4 година. Во моментов, половина од членовите на Форкан се потврдени, а останатите не ја платиле членарината.

Форкан официјална веб-страница

Крај на уписите за Форкан
15 Септември 2023

Потпис на признавање на долг кон членовите на АТГ

Потврдата за должнички допис (СПХ) на членовите на АТГ како и средствата ветени во рамките на СПХ со ФОРКАН како олеснувач беше потпишан од г-дин В.К. овој петок, 15 септември 2023 година.

Форкан официјална веб-страница

aph sph atg септември 2023 година
6 Септември 2023

Помеѓу судењето и признавањето на долгот со помош на Форканот

Форкан има потврдено повеќе од 10 сметки меѓу 000 постоечки. До средината на септември, треба да ја видиме новата страница на Форкан на интернет, каде што ќе можеме да ги следиме ажурирањата на APH и да ја додадеме адресата за депозит USDT за неиндонезијци.

Првично, беше планирано да добиете 20% од конечниот биланс на вашиот последен MT4. Сепак, сега се чини дека ќе го добиеме целото евидентирано салдо на крајот на април 2022 година на ATG и/или ATC, што повеќе или помалку би требало да изнесува истиот резултат. Ништо навистина не е поправено во моментов.

Оваа сума можете да ја проверите во е-пораките што ги добивте од Legomarket на крајот на април 2022 година за оние што ги архивираат своите е-пошта. Оваа сума сепак ќе биде спомната на новата страница според базата на податоци на вашиот MT4 во тоа време.

Визуелната слика на дното на страницата јасно го докажува постоењето на правилно конфигуриран робот за тргување врз основа на функционални индикатори и временски рокови.
атг бот аф процес динар вахју атг
28 јули 2023 година

Признавањето на долгот се материјализира со Форканот.

Во моментов, Форкан и извршниот директор се во процес на изготвување на индивидуална потврда за долг (APH) пред нотар во врска со целокупноста на вашата сметка(и) MT4. (ATG+ATC). Сајтот Форкан, кој ќе ја олесни регистрацијата на членовите, сè уште се подготвува и треба да биде завршен помеѓу 7 и 11 август.

22.000 членови кои веќе го пополниле формуларот Gform ќе имаат приоритет да се регистрираат. Оние кои не го завршија ќе бидат дел од вториот бран (околу 10 август). Важно е да се напомене дека таксите за регистрација за да станете член на страницата Форкан изнесуваат приближно десет долари и ќе се платат во USDT BSC BEP20 (ова вклучува адвокатски такси, такси за развој, такси за состаноци, превоз итн.).

URL-то на Форкан е достапна овде: https://www.forkan.id

За оние кои го пополниле Gform, во тоа време, внесете ја вашата е-адреса со мали букви и користете како лозинка : 123. Ќе бидете препознаени и идентификувани од вашата адреса за е-пошта. Лозинката ќе може да се уредува подоцна.

Трошоците за регистрација за страницата на Форкан ќе се плаќаат наскоро USDT. Адресата на депозитот USDT сè уште не е пренесено. Мислите дека ќе треба да се придружите на доказ за трансфер (TXID).

Делот APH ќе биде достапен малку подоцна. Штом сè е подготвено и 100% употребливо, ќе ги известам сите Телеграма.

forkan член aph процес динар wahyu atg
Јули 2023

Форкан ја интензивира својата работа со адвокатите на Вахју Кензо

Ле Форкан е активно вклучен во напорите за преземање на АТГ што е можно поскоро. Моментално со седиште во Џакарта, тие интензивно работат на воспоставување на услуга за препознавање долг во соработка со нотарите и адвокатот на ВК преку веб-страница.

Оваа услуга треба да профункционира во јули. Од корисниците ќе биде побарано да се најават и да ги дадат потребните информации како име, презиме, KYC итн. Ќе можете да пристапите до оваа услуга користејќи ги вашите стари ингеренции. Pantheraтрговија.

Во исто време, тие се фокусираат на дигиталната трансформација на компанијата, со што се осигуруваат дека идниот робот е целосно усогласен со сегашното законодавство. Исто така, се грижат да подготват соодветен трансфер на парични средства од старата компанија во новата.

ИД на верзијата Верзија FR

кантор адвокат перади индра динар вахју атг
Јуни 2023

Вахју Кензо и неговиот тим, моментално во Џакарта

Информациите се многу дискретни за овој месец јуни. Тимот на Динар работи напорно за реструктуирање на новата компанија. Форкан ќе ни испрати нов формулар за пополнување, преку нивната веб-страница и истиот ќе биде заверен на нотар. Се чини дека сè се движи во вистинската насока. Со нетрпение ги очекуваме следните чекори.

џакарта wahyu kenzo atg
21 мај 2023

За признавање на долгови кон своите членови

Состанокот олеснет од Аспри помеѓу ФОРКАН и ВК помина без проблеми и благодарни сме што знаеме дека на Вахју Кензо му оди добро.

ФОРКАН го охрабри лидерот веднаш да одговори на повиците што ги доби. WK, како демонстрација на својата посветеност кон своите инвеститори, има намера да одговори на оваа покана со издавање изјава за долг (SPH). Сепак, деталите за овој концепт мора внимателно да се разработат, да се одреди кому, колку, кога и како ќе се изврши плаќањето. Ова ќе бара дополнително размислување и време.

Wahyu Kenzo е посветена на балансирање на своите загуби со концептот на признавање на долгот (SPH).

Рокот за изработка на СПЗ е одреден 14 дена (средината на јуни 2023 година). Одговорот на оваа покана ќе послужи како референца за следните чекори.

Беа дискутирани и неколку модели на деловна дигитална трансформација. Овие модели го нагласуваат следењето на бизнисот од страна на неговите членови и се придржуваат до важечките правила и прописи.

ФОРКАН се консултираше и со ИТ тимот за да разговара за чекорите што треба да се спроведат. Концептот веќе постои со V3, но бара финансиски план и бизнис план да се спроведе.

Кога одговорот на повикот ќе биде ефективен, ФОРКАН планира да започне позитивна кампања за да ги покаже добрите намери на лидерот.

ФОРКАН ќе продолжи да го почитува тековниот правен процес и очекува тој да биде фер и поддржувачки, за да не ги попречува плановите за трансформација на компанијата.

Мај 2023

ATG 5, помеѓу тековниот процес и регулативата

Од јануари 2022 година, платформата за тргување Autotrade Gold (ATG) минува низ турбулентен период, бидејќи беше суспендиран по истрагите против нејзиниот главен извршен директор, Вахју Кензо, поради сомневање за перење пари.

Во моментов во притвор од индонезиските органи за спроведување на законот, ситуацијата потенцијално ја поттикна индонезиската влада да размисли за регулирање на криптовалутите и ботови за тргување.

Во очекување на усвојувањето на новата законска рамка и разјаснувањето на ситуацијата во врска со Pantheraтрговија, поврзана со ATG, инвеститорите чекаат.

Што се однесува до Вахју Кензо, на вториот му помага тим адвокати за неговата одбрана.

Индонезиското здружение Форкан, составено од поранешни основачи и адвокати на АТГ, како и голем дел од членовите, води кампања за ресторативна правда.

Главната цел е да се обезбеди брзо враќање на почетните средства на членовите на платформата и/или можно преземање на бизнисот.

Мај 2023

Судска ситуација на Вахју Кензо во Индонезија

Можноста за враќање на вложените средства Autotrade Gold (ATG) останува неизвесен. Помеѓу правните сложености и наводите за корупција во индонезиската влада, оправдан е скептицизмот за можното враќање на инвестицијата.

Неколку политички фигури и лидери на финансиски субјекти, вклучително и банкарски и осигурителни организации, чие присуство не е од корист за Динар Вахју Кензо, се чини дека го поддржуваат прекинувањето на АТГ, сфатено како закана за нивните сопствени деловни активности.

Аферата АТГ покренува многу прашања на сите континенти... 🤔

 • Дали Вахју Кензо би бил едноставен елемент жртвуван во покомплексно прашање оркестрирано од обвинителот Маланг и членовите на индонезиската влада?
 • Дали инвеститорите се колатерална штета од конфликтот на моќ и корупцијата во Индонезија?

Дури е направена и хипотеза за пирамидата на Понзи, тврдење што останува да се докаже со оглед на напорите направени од WK да го регулира својот Fintech екосистем со својата влада.

Според информациите што ги откри здружението Форкан, повлекувањата го надминуваат бројот на направени депозити, што ја исклучува секоја Понзи пирамида. Во контекст обележан со обвинувања за корупција и манипулации, надежта лежи во интегритетот и непристрасноста на правдата и нејзиниот судија Ариеф Карјади. Клучно е второто да може да ја расветли оваа работа за да гарантира правично судење и евентуално продолжување на активностите на оваа индонезиска компанија.

Едно е сигурно: ATG ја користи платформата за тргување MT4, позната по својата ранливост на манипулации. Со цел да се избегне тргување со копии и наместо да се ограничи на една трансакција дневно, ATG можеше да изврши повеќе мали трансакции за да постигне просечен дневен принос од 0,75%, перформанси што може да го постигнат многу роботи или искусни трговци.

Во Лондон, трансакциите генерално се извршуваа помеѓу 16 и 18 часот, или помеѓу полноќ и 2 часот по полноќ во Џакарта, од понеделник до петок. Иако ATG е робот, тој е надгледуван од индонезиски трговци кои го анализираат пазарот и затвораат занаети.

Мај 2023

Судски повик

Во нов пресврт на настаните, адвокатот што го застапува Здружението Форкан официјално испрати писмо со покана до Вахју Кензо, барајќи компензација за засегнатите членови. Ова движење означува клучен чекор во потрагата по ресторативна правда за оштетените страни.

На повидок е клучен состанок, закажан помеѓу правниот тим на Вахју Кензо и адвокатите од Форкан и ВЛП. Целта на оваа средба е да се разговара за потенцијалното решавање на овој сложен и тековен случај.

Во моментов, Вахју Кензо се уште е во Маланг, каде што е под темелна истрага од централните и регионалните полициски власти. Сепак, извештаите сугерираат дека тој би можел да биде преместен во Џакарта за да зборува за ситуацијата на АТГ.

Заедницата со нетрпение ги очекува следните случувања во оваа правна сага. Деталите од истрагата остануваат доверливи, но она што е сигурно е дека исходот од овој случај ќе има големи импликации за сите инволвирани страни.

wlp адвокатска фирма wahyu kenzo atg
Април 2023

Вестите се ретки

Вести за извршниот директор на Pantheraтрговијата се очекува пред средината на мај, додавајќи дополнителна тензија на оваа правна сага што се развива. Истрагите остануваат активни, а основачите на компанијата постојано се испрашувани од локалната полиција, што укажува дека случајот е далеку од завршен.

Како позитивен развој на настаните за Здружението Форкан, тие успеаја да пополнат 22 Gforms, што значително ја надминува нивната првична цел од 000. Овој импресивен одговор од вклучените страни ја нагласува важноста на овој случај и потребата за брзо и правично решавање.

Вихади Вијанто
Март 2023

Апсење на Динар Вахју Кензо

За жал, извршниот директор на ATG беше одведен во продолжен притвор овој вторник, 7 март 2023 година, додавајќи уште еден слој на сложеност на оваа тековна правна сага. Информациите ја оставија заедницата во шок, истовремено засилувајќи го притисокот врз инволвираните страни да најдат решение.

Со нетрпение се чека крајот на тековната истрага во Индонезија, бидејќи може да го отвори патот за постапка за наплата на средствата или евентуално продолжување на активностите на АТГ. Оваа одлука, која ќе има важни импликации за сите инволвирани страни, се очекува најдоцна до крајот на месецот.

Тим Pantheraтрговијата
Февруари 2023

Здружението Форкан ја нуди својата поддршка на Динар Вахју Кензо

Прописите околу овие иновативни финансиски алатки сè уште се развиваат, што создаде значителен број ограничувања за компанијата. Како резултат на тоа, деталите во врска со датумите и условите за повлекување сè уште не се достапни за инвеститорите, што доведува до фрустрации.

Индонезиските роботи за тргување ќе бидат регулирани со прописите на компаниите за идни договори, а самото законодавство се финализира. Оваа ситуација ја нагласува сложеноста на навигацијата низ технолошкиот простор кој брзо се менува, додека останува усогласен со новите прописи.

Административниот процес во Индонезија е познат по својата гломазност и бавност, што го зголемува заморот што веќе го чувствуваат сите вклучени засегнати страни. Како што чекањето се одолговлекува, јасно е дека трпението ќе биде од суштинско значење во навигацијата во овој период на регулаторни турбуленции и неизвесност.

состанок forkan atg
Февруари 2023

Извршниот директор Динар Вахју очекува добри вести во наредните денови

Од 27 јануари, роботите за тргување на ATG се отстранети од употреба и сметките на MT4 се недостапни поради тековните работи за одржување. Извршниот директор, сепак, донесе зрак на надеж споделувајќи ветувања за добри вести кои ќе дојдат за групата ATGI. Сите процеси се во тек и не можат детално да се опишат, но резолуцијата видно се приближува.

На страницата е објавено ажурирање во врска со роботот ATG https://pdki-indonesia.dgip.go.id. Дополнителни информации во врска со другите ботови треба да следат наскоро.

Во заеднички напор, сите основачи, лидери и адвокати поврзани со АТГ се собраа во Џакарта оваа сабота, 4 февруари, во знак на заедничка мобилизација пред оваа сложена ситуација.

Повеќе вести на Телеграм

многу добри вести доаѓаат atg pantheraтрговијата
Јануари 2023

Индонезиски зум помеѓу Динар Вахју, Гиланк и Криснади

Друга виртуелна средба се одржа оваа сабота, на 21 јануари во 17 часот по индонезиско време, на која се собраа Динар Вахју, претставник на компанијата, Гиланк, активен инвеститор во АТГ и Криснади, адвокат. Тие повторија дека сегашните законски услови сè уште не дозволуваат повлекување, иако е забележителен напредок. Повлекувањата првично треба да се направат во LEGO, доколку е технички можно, а можеби и подоцна USDT, доколку тоа го дозволува законската процедура.

Се чини дека ATG е на вистинскиот пат, но мора да се усогласи со прописите и правниот процес утврден од регулаторот. Датумот на започнување на повлекувањата сè уште не е одреден и не е под контрола на извршната власт на АТГ. Ова е ситуација која постојано се менува и бара трпение и разбирање од сите вклучени.

зум YouTube динар wahyu Gilank Krisnadi
Јануари 2023

Францускиот фокус на ситуацијата на извршниот директор и АТГ

Динар целосно ги исполни барањата и барањата на регулаторот. Формалното одобрување од регулаторот се очекува до крајот на јануари 2023 година. Важно е да се напомене дека не се навистина замрзнати сите средства; тие едноставно не можат да се мобилизираат бидејќи сè уште не е потпишана соодветната легислатива. Според тоа, секоја критика или напад на извршниот директор не само што би била неоснована, туку и непотребна бидејќи тој се потчинува на барањата на ППАТК.

зум metting динар wahyu
Декември 2022

Зумирање состанок ATG

Беа организирани две виртуелни средби, со учество на Динар Вахју на неколку минути за да се разјаснат актуелните предизвици. Сепак, недостатокот на транспарентност го отежнува целосното разбирање на пречките со кои се среќаваме и ја ограничува нашата способност да обезбедиме конкретна поддршка. Динар Вахју се труди да ги почитува сите важечки прописи. Затоа е потребно трпение од страна на сите вклучени страни додека решенијата постепено се поставуваат на место.

Повеќе вести на Телеграм

зум metting динар wahyu
Ноември 2022

Во тек е истрага за извршниот директор

Динар Вахју беше официјално обвинет на 18 ноември 2022 година. Засега ситуацијата не е критична. Треба да и се дозволи на истрагата да го следи својот тек. V2 и трансакциите беа неработени една недела, но сега се резервни и работат. Техничкиот тим работи вредно за да го стави V3 онлајн што е можно поскоро. Сепак, техничките предизвици, особено поврзани со регулаторните барања, се чини дека го одложуваат неговото лансирање. Сметките на MT4 засега остануваат врзани за V2.

Повеќе вести на Телеграм

обвинение динар вахју
Октомври 2022

Роботите ATFx et АТО се достапни на V3

Третата верзија на Pantheraтрговијата сега е завршена. Оваа нова верзија овозможува управување со лиценци, серии и администрирање на двата нови трговски роботи (нафта и девизен курс). Трговските роботи ATFx (Autotrade Forex) и ATO (Autotrade Oil) се распоредени на новата платформа Pantheraтргуваат со V3, активно работат на нивните соодветни пазари.

Повеќе вести на Телеграм

pantheraтрговија со нафта автотрговија
Септември 2022

Валидација на регулатори за Pantheraтрговијата

На 2 септември 2022 година, индонезиските регулаторни власти ги одобрија трговските роботи на Pantheraтрговија. Додека техничкиот тим чека да ги добие официјалните документи, тие работи на поправка на помали грешки и подготовка за започнување на размената Pantheras, потенцијално истовремено со V3.

Повеќе вести на Телеграм

регулатива pantheraтрговија атг
август 2022 година

Финализирање на V3 de Pantheraтрговијата

Третата верзија на страницата Pantheraтрговијата е речиси завршена и наскоро ќе биде во функција за неколку недели тестирање. Оваа нова верзија ќе понуди многу функции, вклучително и автоматизација на повлекувањата USDT, БТК и ЕТХ (предмет на одобрение од владата), управување со филијали и упатување, управување со лиценци и многу повеќе. Најзабележителен аспект е тоа што ќе се справи со многу трансакции за повлекување криптовалути, спојувајќи ја крипто технологијата со forex.

Повеќе вести на Телеграм

V3 pantheraтрговија атг
август 2022 година

27 милји трансакции трчање

Тестовите го потврдија ефикасното функционирање на автоматските повлекувања на четирите фази објавени од тимот. Трансферите беа направени во LegoCoin за да се обезбеди точно следење на секоја трансакција.

Повеќе вести на Телеграм

трансакција usdt Лего pantheraтрговијата
август 2022 година

Патоказ и крајот на услугата

Доставен ни е патоказот кој се однесува на техничкиот развој. Сега сме во последната фаза пред планираното продолжување во октомври или ноември 2022 година. Целиот тим ги исполни барањата на индонезиската влада. Како што е најавено на Телеграм, четири клучни точки во моментов го попречуваат повлекувањето:

нови индонезиски закони (во тек)

Одмрзнете ги банкарските сметки (во фаза на чекање)

оптимизација на базата на податоци за клиенти (работата е завршена)

автоматизација за повлекување крипто (работата е завршена)

Повеќе вести на Телеграм

патоказот pantheraтрговијата autotrade gold
август 2022 година

Одржување на централниот сервер Лего пазар

Одржувањето е извршено во LegoMarket на централниот сервер. Историите се отстранети и сметките сега се синхронизираат за да се изврши истата трговија за сите корисници.

Повеќе вести на Телеграм

централен сервер legomarket atg одржување
август 2022 година

2 нови brokerе регулирано за индонезиски инвеститори

За да се усогласи со индонезиските регулативи, ATG мора императивно да работи со регулирани брокери во Индонезија. По Soegee FX, Laba FX сега е поврзан со ATG 5 за тргување. Засега, неиндонезијците продолжуваат да работат со LegoMarket.

Повеќе вести на Телеграм

soegee фјучерси регулирани broker атг
Јули 2022

Освежување врски Пансака, Pantheraтрговија, ATG и ATC бот

За време на одржувањето, некои URL-адреси може да се променат. Копчето подолу ви овозможува да пристапите до најновите врски за Pantheraтрговија, Pansaka, ATG бот и ATC бот.

пансака pantheraтрговска официјална веб-страница
Јули 2022

Тестирање на рачно повлекување во Legocoins

Исто така, на верзијата 2, повлекувањата од некои сметки на инвеститорите се вршат рачно. Беа извршени оперативни тестови на Forex и Crypto системи. Тестовите на Expert Advisor (EA) беа спроведени во брокерот Soegee, со позитивни резултати.

Повеќе вести на Телеграм

рачен тест за повлекување legocoin
Јуни 2022

Динар Вахју Кензо назначува Ники Харјасија нов извршен директор на Pantheraтрговијата

Пред-отворање на новото седиште во Дубаи за неиндонезиски инвеститори. Ники Харјасија, новиот извршен директор, е задолжен за организацијата и растот на компанијата надвор од Индонезија. Тој изврши тестови за тековните грешки и скалирање на оптоварувањето од страна на серверот. Г-дин Динар Вахју Кензо управува со повеќе од правниот дел во неговата земја. Почеток на соработка со индонезискиот регулиран брокер Soegee за повторно да функционира ATG.

Повеќе вести на Телеграм

план за излез pantheraтргува автотрговија пансака
Мај 2022

Излезете од LegoCoin на Coinstore

Legocoin е воведен на некои размени како што е Coinstore. Токенот LEGO останува тест криптовалута за трансакции бидејќи стабилните пари се забранети поради недостаток на закони. Секако дека сакаат да го развијат за нови внатрешни проекти, секако за исплата на лиценци, додавка капитал на Pantheraтрговија или купување на NFT. Во моментов немаме конкретни информации, но еве го Лего бела хартија.

Повеќе вести на Телеграм

legocoin на coinstore
Април 2022

Партнерство со Монетарница

Портата за плаќање Coinpayment не успеа што доведе до крај на партнерството. Отвори ново партнерство со Coinstore за решавање на крипто трансакции. Имплементација на нов систем на портали за плаќање. Ова мора да се прекодира од А до Ш.

Група Индонезијци поднесоа жалба против АТГ за доцнењата без да разберат дека тоа се законски блокади од страна на PPATK. Овој страв ќе доведе до правни постапки кои ќе влијаат на непреченото функционирање на V3 и идните повлекувања.

Повеќе вести на Телеграм

партнерство во продавница за монети
Март 2022

Pantheraтрговијата активирајте V2

Нова верзија на страницата Panthera со повлекување и депозит. Масата на повлекувања генерираше грешки со нечитливост на идентификација TX. Оваа верзија за жал е неупотреблива и V3 е неопходен за да ги задоволи сите членови за да се направат масовни повлекувања.

Повеќе вести на Телеграм

pantheraтрговска верзија 2
Февруари 2022

Миграција на податоци за клиентите и известување до властите

Индонезиската влада покажува близок интерес за лидерите на Pantheraтрговија и Pansaka особено на Динар Вајху, актуелен извршен директор. По ревизијата на ситуацијата, роботите се реални и можат да продолжат да тргуваат, но ќе мора да се усогласат со следните закони што ќе излезат во наредните месеци: ATG мора да може да се користи во секое време. broker ; На broker мора да се наоѓа во Индонезија; менаџерите мора да имаат сертификација на трговец (стекнат подоцна).

Во текот на овој месец февруари, Panthera почна да мигрира податоци од верзија 1 во верзија 2.

Повеќе вести на Телеграм

дупликат база на податоци за клиенти autotrade gold pantheraтрговијата
Јануари 2022

Власта напаѓа тргување со роботи со замрзнување на сите поврзани банкарски сметки

Сите трговски роботи беа цел на индонезиските финансиски власти: ATG, DNA Pro, Net 89, IPC, Fahrenheit, Evotrade... Со право, со оглед на бројот на измами поврзани околу овој екосистем. Затоа, многу лажни роботи ги прекинаа своите активности и некои лидери многу брзо отидоа во затвор. Парите на членовите се блокирани од државниот орган PPATK во Индонезија. Во моментов земјата нема државно потврдена крипто берза, ниту закони за криптовалути и роботи за тргување.

ботови за нелегално тргување