binance сертификација за ангели

Binance

Купувањето, продавањето, обезбедувањето или чувањето на вашите крипто-валути станува детска игра со размената Binance. Откријте целосен туторијал, технички совет, суштинска мапа Binance Виза може да се користи за сите трговци, како и BNB крипто и неговиот систем за враќање на готовина до 8%.

Регистрирај се на Binance Почетен курс
Binance. Изменето на 2024-04-20

Размената n ° 1 во светот.

Binance е компанија котирана за над XNUMX милијарда долари. Како и секоја размена, тоа ви овозможува да разменувате криптовалути во однос на другите криптовалути (биткоин, етереум, врзување ...) или фиат валути како еврото или доларот.

...
1

Над 15 милиони корисници

Секоја година, повеќе од 15 милиони корисници купуваат и разменуваат скоро 2 милијарди долари во Cryptocurrency на Binance.

2

Виза банкарска картичка

Со Виза Binance, можете да ги конвертирате и потрошите вашите омилени крипто-валути во над 60 милиони продавници и бизниси ширум светот.

3

Интерес при заштеда

Депонирајте и чувајте ја својата крипто валута. Додека заработувате камата, имате флексибилност да направите повлекувања или трансакции во секое време.

Binance

600 достапни крипто-валути.
Дневен обем на тргување од 2 милијарди долари.

Купувајте и продавајте крипто за неколку минути Binance. Придружете се на најголемата платформа за размена на крипти во светот. Откријте дел одекосистем Binance и неговите поврзани крипти.

Достапно на мобилен (Android и IOS)

Достапно на Интернет на компјутер

Binance Екосистем
Почетен курс Binance

Како да се регистрирате и отворите сметка на Binance ?

Регистрирај се на Binance

Започнете со регистрација следејќи ги различните чекори. Потоа одете во вашето сандаче за да ја потврдите е-поштата испратена до вас Binance. Кликнете на врската што ја содржи за да ја потврдите вашата адреса за е-пошта, што ќе ви овозможи да ја активирате вашата сметка.

Откако ќе се вклучи Binance, кликнете на врската "Најавете се".

Препорачувам да одите на URL-то: https://www.binance.com/fr/my/settings/profile. Оваа страница ќе ви овозможи да започнете со обезбедување на вашата сметка.

Откако ќе се потврди вашата сметка, можете исто така да ја пребарувате апликацијата Binance во Apple или Android Stores за да ја продолжите постапката.
регистрација binance
Почетен курс Binance

Како да ги обезбедите сметката и паричникот Binance (1/3)?

Сега ќе ја обезбедиме вашата сметка за да спречиме какво било хакирање. За да го направите ова, одете на оваа URL: https://www.binance.com/fr/my/security

Се препорачуваат неколку безбедносни нивоа, како автентикација на Google, заедно со автентикација по е-пошта. Веднаш штом надминете неколку стотици евра во крипто, ве советувам да набавите дополнителна книга како што е YubiKey.

Автентикација на Google.
Ова е бесплатна мобилна апликација која ви овозможува да генерирате код за активирање на секои 30 секунди. Силно го препорачувам.

Автентикација по е-пошта.
Ова е е-пошта испратена од Binance составен од 6-цифрен код. За секоја трансакција, ќе треба да го внесете овој код. Од друга страна, не препорачувам автентикација на Google заедно со СМС, наместо тоа, претпочитам е-пошта.

безбедност binance
Почетен курс Binance

Како да ја обезбедите вашата сметка со KYC на Binance (2/3)?

Со цел целосно искористување на услугите Binance и укинете ги ограничувањата, ќе мора да го потврдите вашиот KYC (Познајте го вашиот клиент). Beе можете да прифатите и повлечете поголеми износи, нарачајте ја вашата CB Visa Binance, пристап до тргувањето со Launchpad и Future.

За да го направите ова, кликнете на Проверка на идентитетот. Ова е процес во 2 чекори. Ги пополнувате потребните полиња, а потоа ќе испратите една од бараните прилози (двостран личен документ, или пасош или возачка дозвола.)

⚠️ Бидете внимателни, тие гледаат на датумот на истекување, квалитетот на фотографијата и сите броеви доколку се препознаваат. Ако има одбивање, тие не мора да ти кажат зошто, но јас само ти ги цитирав.

KYC binance
Проверка на лицето Binance

Обезбедете ја вашата сметка со препознавање на лицето (3/3).

Ова е последниот чекор. Од вашата веб-камера, компјутер или телефон, ќе мора да ги следите упатствата. Соблечете капа, очила и сл. Твоето лице треба да биде поставено фронтално во кругот предвиден за оваа намена. Можеби ќе ве замолат да трепнете, да ја ротирате главата, да изгледате десно и лево ...

Е добиете одговор дали чекорот бил успешен или не. Во кој случај, ќе мора да се преработи сè додека не се потврди.

препознавање на лице binance
Почетен курс Binance

Како да купите криптос на Binance Wireичен трансфер?

Ако сакате да стекнете криптовалути на Binance од банкарски трансфер (сепа), кликнете на табулаторот „Купи криптограми, па депозит во банка“.

Наведете ја валутата на трансферот

Бидете сигурни дека сте внатре Трансфер на СЕПА

Следете ја постапката... Наведете ја сумата што сакате да ја префрлите и кликнете на Продолжи.

Името на вашата банкарска сметка мора да одговара на името регистрирано на вашата сметка Binance.

Вклучете го вашето полно име во делот Референца/Забелешка на вашиот банкарски трансфер.

Почекајте 1 до 3 работни дена за да се обработи нарачката и на тој начин да ги видите вашите евра Binance.
банкарски трансфер binance Крипто

Binance ќе ви ги достави банкарските податоци на својот давател на услуги Paysafe Paysafe Solutions Ltd.

Име на корисник: Paysafe Paysafe Solutions Ltd

IBAN: LU524080000093706721

BIC: BCIRLULL

Име на банката: BankКруг

Адреса на банката: 2 Boulevard de la Foire, 1528, Луксембург

Референца: Вашето име + презиме

Купете крипто на Binance

Како да купите криптос на Binance со неговата банкарска картичка?

Купете крипто со кредитна картичка

Ако сакате да инвестирате и затоа да купувате криптовалути на Binance од банкарска картичка (виза, мастер-картичка), кликнете на табулаторот „Купи криптограми, потоа Банка / дебитна картичка“.

Наведете го износ во евра на посакуваната трансакција

Наведете ја крипто валутата што сакате да ја добиете. Стандардно, ве советувам да купувате USDT. ОдUSDT, можете да купите кој било друг вид криптовалута. Binance ќе ви понуди стандардна листа вклучувајќи биткоин (БТК). Значи, ако сакате да купите Bitcoin, изберете Bitcoin, се разбира.

Изберете ја вашата Кредитна картичка или нова картичка, тогаш купување.

купување банкарска картичка со криптовалута binance
Купете крипто на Binance

Како да купите USDT sur Binance со неговата кредитна картичка?

L 'USDT Тетер е најпопуларниот и најшироко користен стабилкоин од трговците на крипто-пазарот.

Одете на страницата:
Купете Cryptos> Кредитна / Дебитна картичка

Наведете го износ во евра на саканата трансакција. Помеѓу 15 и 10.000 евра

Во следното поле „Прими“, кликнете на иконата (БТК стандардно), а потоа побарајте го крипто со внесување USDT

Потоа кликнете на копчето за купување USDT.

Ќе се отвори нова страница. Ако веќе не сте ја додале вашата кредитна картичка, Binance ќе ве замоли да го внесете. Може да плаќате и со услугата Google Pay.

купување USDT Банкарска картичка binance
Совети и трикови Binance

Како веднаш да конвертирате ЕУР во USDT sur Binance ?

Стандардно, Binance не ви нуди EUR_ парUSDT во областа на тргување. Но, бидете свесни дека URL-адресата постои и можна е реализација.

За парот EUR_USDT : https://www.binance.com/fr/trade/EUR_USDT

Сега ќе ги продадеме неговите евра за USDT со поставување нарачка на „Пазарот“.

Изберете „Пазар“.

Над копчето „Продај ЕУР“, имате опсег за движење. Преместувајќи го надесно, го посочувате бројот на евра што сакате да ги продадете врз основа на вкупната залиха.

Кликнете на копчето "Продај ЕУР". Anе биде дадена наредба и потоа ќе добиете USDT.

Вратете се на Паричник> Место паричник. Во рамнотежата на Крипто, пронајдете ја линијата USDT, треба да имате број наUSDT барање.

трансфер на крипто банка во монети
Почетен курс Binance

Која е мојата адреса за крипто USDT, БТК, ЕТХ ... на Binance ?

Ако сакате да ги знаете вашите адреси на депозити за вашите различни крипто-валути, следете ги овие упатства!

Одете во Портфолио> Спот портфолио

Во полето „Пронајди средство“, наведи на пример USDT.

На дното на страницата, ќе најдете табела што го претставува ова средство.

Погледнете десно, во колоната Акција. Findе најдете врски. Кликнете на „Депозит“.

Според QR-кодот, ќе најдете низа карактери. Ова е вашата адреса на крипто валута во пребаруваната валута.

знаете ја вашата адреса за крипто-место
Совети и трикови Binance

коментар купите или да го продадеме Cryptos по нарачка?

За Binance, можно е да се купи криптовалута по посакувана сума, сепак е потребно таа да достигне цена што ја спомна и да има доволен обем на размена за да се изврши оваа набавка.

Да земеме пример од оваа url: https://www.binance.com/fr/trade/THETA_USDT

Сега ќе ја купиме THETA со USDT по посакувана цена.

Изберете „Ограничи“.

Во „Цена“, наведете го износот во USDT што сте подготвени да ги купите за да добиете 1 ТЕТА. Тука цената е 0,6029. Ако сакате поевтино, внесете на пример 0,5.

Со курсорот, наведете под полето „Износ“ бројот на THETA што сакате да го добиете според вашата резерва одUSDT. Во овој пример мојата резерва е 0,5076 USDT.

Полето „Вкупно“ го означува бројот наUSDT што ќе потрошите.

Кликнете на Купи ТЕТА.

купи граница на крипто

Кога ќе ја потврдите, нарачката за набавка ќе се изврши на неопределено време, се додека параметрите за набавка не се соодветни. Можете да ја откажете нарачката во секое време: https://www.binance.com/fr/.../openorder

Order Вашата ограничување не е поставена?
Ова може да се должи на премногу долго време на одлука. Освежете ја страницата и ставете помалку од 95% на курсорот.

Совети и трикови Binance

коментар продажба или да купам Cryptos по нарачка на OCO?

За Binance само, може да активирате нарачки за OCO (еден-откажува-друг). Така, можете да купите крипто-валута по две различни цени, на пример кога ќе скрши отпор или кога ќе ја допре потпората.

Од моја страна, практикувам нарачки OCO главно за продажба. Во овој конкретен случај, се претпоставува дека веќе ја имате посакуваната крипто-валута за извршување на налогот за продажба на OCO. Ако не, купете го вашиот крипто по нарачка за ограничување или пазар. Затоа, ќе можете да ги ставите профитот Земи и Стоп загубата во истиот редослед. Кога едното од двете е активирано, другото ќе се избрише.

Како да направите нарачка за OCO на Binance ?

Одете да нарачате, изберете продажба, потоа OCO во табулаторот за ограничување на запирање.

Пополнете ги 4-те полиња: цена / стоп / ограничување / износ:
- полето Цена: ви овозможува да продавате до целта
- полето Стоп: овозможува активирање на застојот
- полето Ограничување: ова е продажна цена на блокирањето (цена на ликвидација)
- полето Износ: ова е износот во крипто што сакате да го продадете

Конечно, кликнете на копчето Продај за да ја поставите нарачката OCO

⚠️ Внимание, полето Стоп секогаш мора да биде поголемо од полето ограничување

ОЦО нарачка Binance

Совети и трикови Binance

Како да го вратите TXID на крипто трансфер вклучен Binance ?

Дали на веб-страницата на Binance или на апликацијата, одете во „Паричник“, а потоа изберете „Спот“. За да го олесните пребарувањето, користете го полето за пребарување и внесете го името на саканата криптовалута, како на пр.USDTПотоа изберете ја оваа криптовалута.

Подолу ќе ја најдете листата на извршени трансакции како и поврзаните износи. Изберете ја трансакцијата за која сте заинтересирани, а потоа притиснете ја иконата „Копирај“ до полето TXID за да ги зачувате овие информации.

TXID binance
Совети и трикови Binance

Како да ја користите вашата картичка Visa Binance ?

Со Виза Binance, можете да ги конвертирате и потрошите вашите омилени крипто-продавници во продавници и бизниси ширум светот. Сè што треба да направите е да ги префрлите вашите крипто-валути на паричникот на вашата картичка Binance.

Виза binance
Совети и трикови Binance

Контактирајте со советнички агент Binance

Од веб-верзијата, кликнете на балонот за разговор во долниот десен дел од екранот или на „Online асистенција“ за апликацијата Desktop. На мобилната апликација, одете на вашиот профил (горе лево), потоа изберете Help & Assistance и на крајот Chat.

Постапка за користење разговор во живо и контакт со агент:

Изберете ја категоријата што одговара на вашиот проблем или онаа што е најблиску до него

Наведете дека вашиот проблем не е решен со кликнување на палецот надолу

Допрете „Излез“ ако видите повеќе прашања што не се совпаѓаат со вашиот проблем.

Оставете порака која го опишува вашиот проблем, ќе биде испратена до поддршка, нема потреба од СПАМ, една порака е доволна!

поддршка на binance советник за ангелски агент