Размена на крипто блокада

Како работи криптовалутата? Зошто да купите криптовалута? Како криптовалутата се зголемува во вредноста? Во која криптовалута да се инвестира во 2021 година? Што е блокчејн технологија? Како работи блокчејн? Кој го користи блокчејн?

Институт за слободи

Интервју со Александар Стачченко

Биткоин и блокчејн: Александар Стахченко ни објаснува сè. Валутна војна?

Размена на крипто блокчејн на видео

За што се користат криптовалутите?

Секој зборува за крипто-валути, но дали навистина знаете за што служи конкретно? Дали ја знаете точната разлика помеѓу монетата и токенот?

Размена на крипто блокчејн на видео

Крипто-скептик?

Што се случува со биткоинот, кој се зголеми повеќе од двојно за неколку недели? Дали има нов удар на шпекулативно лудило врз криптопоната? Гледна точка на Филип Бечаде, главен уредник на La Bourse au Quotidien.

Хашер ги доставува своите тајни на криптовалутите!

Криптос според Хашеур

Антони Руиз и Демиен Дуани го добија Овен Симонин алијас Хашер на ЈуТјуб. Со над 250 следбеници на неговиот канал. Тој популаризира различни технологии, техники и сложени стратегии на деловниот свет.

Размена на крипто блокчејн на видео

Крипто конференција

Jeanан-Пол Делахај е емитутурен професор на Универзитетот во Лил, истражувач во Центарот за истражување на компјутерски науки, сигнал и автоматизација на Лил на CNRS. Неговата специјалност е теоријата на сложеност, а особено нејзините апликации во економијата и блокчејн.

Размена на крипто блокчејн на видео

Биткоин и блокчејн

Што е Bitcoin? Како работи? Како техниката Blockchain овозможува да се обезбеди?

Размена на крипто блокчејн на видео

размена Binance од А до Ш.

Од почетници до корисници кои веќе имаат сметка: овој преглед ги опфаќа и ги објаснува најважните карактеристики на трговија, вложувања, заеми и обезбедување на вашите криптовалути со Hasheur.

Видео за крипто оданочување 2021 година

Оданочување и криптовалути

Секоја година, даночните обврзници мора да ја поднесат својата пријава за данок на доход уредно завршена во јуни (точниот датум варира според одделот). И среќните сопственици на Bitcoin, Ripple, Dash и други крипто-валути мора да ги споменат остварените придобивки при нивното враќање. Кој е моменталниот даночен систем? Како да ја пријавите заработката до даночните власти? Сите наши објаснувања.