Обезбедување на вашите криптовалути

Балетски крипто

Ballet Crypto е физичка челична картичка со димензии на кредитна картичка. Тоа е дигитален сеф посветен на вашите криптовалути. Исклучително интуитивен и лесен за користење, Ballet Crypto ви овозможува да ги складирате вашите криптови, но и да ги разменувате за други криптопи прифатени од компанијата Балет. Сепак, бидете внимателни, приватниот клуч е врежан таму. Затоа се препорачува да се сокрие на безбедно место, како што е на пример банкарски трезор.

балет крипто биткоин картичка ладен паричник
Безбеден ладен паричник

Обезбедување на вашите криптовалути

Одржувањето на вашите криптограми на ладен паричник надвор од мрежата значи дека не сте предмет на хакирање, бидејќи само вие имате пристап до вашиот приватен клуч. Ајде да видиме подетално како да го користиме.

Во продавницата Балет ќе најдете картички со различни цени, различни бои, како и припејд картички во БТК кои ќе ги понудите на вашите пријатели.

Чекор 1 / Балет Крипто

Нарачајте го вашиот Паричник

Купете ја вашата балетска крипто картичка

Добијте 5% попуст со овој код: Балетска картичка

Крипто паричник од Балет е челична картичка која едноставно ви овозможува да ги складирате вашите криптовалути. Доколку сакате да ги потрошите, ќе треба да ги префрлите во централа која има дебитна картичка како на пр Binance, Crypto.com, Трастра, Wirex, Monolith, или уште подобро: SDR пари.

Преинсталирајте ја апликацијата на вашиот паметен телефон:
https://app.ballet.com

добијте ја вашата крипто-балетска картичка
Чекор 2 / Балет Крипто

Зумирајте на мапата Балетски крипто

  1. QR код кој ви овозможува да ја регистрирате вашата балетска картичка на мобилната апликација.
  2. Приватниот клуч се користи за испраќање криптовалути од вашата Балет картичка на друга адреса.
  3. Референца на картата. Кодовите мора да бидат идентични.

Налепницата QR код е недопрена и непроменета. Лозинка за гребење на паричникот е целосно недопрена и непроменета. Ако се чини дека налепницата или лозинката за QR код се изложени или манипулирани, важно е да не го користите производот. Ако имате какви било грижи, ве молиме контактирајте го поддршка на да добие помош.

Отстранете ги налепниците (QR-код и гребење на лозинка) веднаш штом вашата картичка е регистрирана на вашиот паметен телефон.

крипто балет од точка до точка

Чекор 3 / Балет Крипто

Области до откачи на вашиот балет

  1. QR код кој ви овозможува да ја регистрирате вашата балетска картичка на апликацијата. Оваа налепница ќе се откачи веднаш штом вашата картичка ќе се поврзе со вашиот паметен телефон.
  2. QR-код што овозможува прием на Bitcoin на оваа картичка. Не откачувајте ја оваа налепница.
  3. Лозинка за паричник за рудирање на вашите криптописи.

балетски крипто приватен клуч ентропија qr код

Чекор 4 / Балет Крипто

Скенирајте го QR code на вашата картичка.

Преземете ја апликацијата Балетски крипто на вашиот паметен телефон. Ќе можете да го скенирате QR-кодот присутен на вашата картичка за да го зачувате.

Откако ќе заврши операцијата, ќе можете да додавате криптови, а потоа да правите депозити, повлекувања или да разменувате криптоси меѓу нив.

балетска крипто-табла за скенирање на крипто
Чекор 5 / Балет Крипто

Додадете го вашиот cryptomonnaies и поврзаната мрежа.

На контролната табла на апликацијата, кликнете на саканата картичка, а потоа кликнете на врската на дното: Додајте повеќе монети или токени.

Ballet Crypto ви обезбедува околу педесет криптовалути и поврзаните мрежи. Затоа ќе најдете како мрежа: Ethereum ERC 20, Tron TRC 20, Binance BEP 20, Omni, Polygon, итн.

Достапните токени се TRX, ETH, USDT, BNB, USDC, XRP, ADA, MATIC, DOGE, LTC, BUSD, DAI, SHIB, LINK, UNI, FIL, CRO, SAND, итн.

крипто токен балет
Чекор 6 / Балет Крипто

Примајте, купувајте, разменувајте и испратете ги вашите cryptomonnaies.

За да примате крипто, кликнете на копчето Прими, изберете го криптото и копирајте ја дадената адреса.

За да купите крипто, кликнете на копчето Купи, изберете го криптото, наведете ја сумата и плаќајте преку CB или Apple Pay.

За да разменувате крипто, кликнете на копчето Exchange, изберете го криптото што ќе се истовари и поврзаната сума, наведете ја криптата што ќе се разменува. Неопходно е да се плати такси за гас со крипто што треба да се замени. За да можете да направите размена, неопходно е да имате минимум крипто за извршување на операцијата.

За да испратите крипто, кликнете на копчето Испрати, изберете го криптото, наведете ја адресата и износот за испраќање. Ќе се земат предвид и трошоците за трансакција.

крипто токен балет