Monedhat kriptomonedhe

Një kriptomonedhë është një monedhë dixhitale e cila synon të kryejë transaksione, ndërsa çliron veten nga palët e treta të besueshme aktuale, të tilla si bankat për shembull. Këto kriptovaluta më pas mund të blihen, shiten ose shkëmbehen në platforma të specializuara si p.sh. Binance ose Coinbase.

Bleni kriptovaluta në Coinbase Bleni kriptovaluta në Binance

Më shumë se 5000 kriptovaluta për të zbuluar

 

Monedha kriptore Bitcoin

Bitcoin (BTC)

Kriptomonedha kryesore në botë, Bitcoin (BTC) ruhet dhe tregtohet në mënyrë të sigurt në internet duke përdorur një libër dixhital të quajtur bllok zinxhir. Më 31 tetor 2008, Satoshi Nakamoto (pseudonim) shpjegon se si funksionon monedha dixhitale. Disa muaj më vonë, krijohet një bllok i parë në regjistrin dixhital dhe kryhet një transaksion i parë. Bitcoin atëherë kushtoi $ 0,0007.

Monedha kriptore ethereum

Eter (ETH)

Termi Ethereum (ETH) është një kriptomonedhë e shoqëruar me një platformë informatike të decentralizuar. Zhvilluesit mund të përdorin platformën për të ndërtuar aplikacione të decentralizuara dhe për të lëshuar kripto-aktive të reja që kualifikohen si shenja Ethereum.

Pyetje të përsëritura në lidhje me Cryptocurrency

Zbuloni të gjithë zhargonin teknik të Cryptocurrency dhe Blockchain.

Një Altcoin është një kriptomonedhë e ndryshme nga bitcoin.

Blockchain është një teknologji e decentralizuar që funksionon pa autoritetin qendror falë përdoruesve të sistemit. Kjo lejon ruajtjen dhe shpërndarjen e informacionit në një mënyrë ultra të sigurt dhe të lirë. Në rastin e një bllokimi publik, të gjithë janë të lirë të konsultohen me blockchain dhe të verifikojnë transaksionet e tij. Ne mund të përcaktojmë një bllok bllok publik si një regjistër kontabël publik, anonim dhe i paprekshëm.